Menu Naszebao-Tajska kuchnia Katowice

BAO ROSSA

Sos ostrygowo- pikantny, sałata lollo rossa, szarpana wieprzowina, szczypior, chipsy z batata, truskawka.

BAO KALMAR

BAO z kalmarem w Panko, sosem ostrygowo pikantnym, rukolą, papryką, miętą, kolendrą oraz robioną przez nas konfiturą z chili

BAO Z POLICZKAMI

Bao z policzkami wieprzowymi, kiszonym przez nas KIM CHI, sosem ostrygowo pikantnym, roszponką, sosem HOISIN

BAO Z BOCZKIEM

Bao z boczkiem w glazurze, sosem HOISIN, SRIRACHA, rzodkwią białą, szczypiorkiem, roszponką, limonką

BAO Z SZARPANĄ WIEPRZOWINĄ

Bao z szarpaną wieprzowiną, sosem ostrygowo pikantnym, ogórkiem krótko marynowanym, szczypiorem, orzeszkami ziemnymi i odrobiną chili

BAO WEGE

Bao wege z rzodkwią marynowaną, kiszonym przez nas KIM CHI, cebulą czerwoną, szczypiorem roszponką
i sosem HOISIN

Bao zawiera małe ilości mleka. Do buły można dodać sos ostrygowo pikantny na życzenie klienta.

ZUPA PHO

ZUPA PHO na bazie wywaru wołowego, na aromacie anyżu, imbiru, cynamonu, świeżej kolendry, podawana z kawałkami kurczaka oraz makaronem sojowym, grzybkami SHIMEI, cebulką i kolendrą

ZUPA TOM KHA GAI

Orientalna zupa TOM KHA GAI na bazie aromatu trawy cytrynowej, limonki, galangi, podawana z kurczakiem, ryżem, grzybami, chili i kolendrą

MASSAMAN CURRY

MASSAMAN CURRY z mięsem wołowym, na bazie aromatu trawy cytrynowej, galangalu, limonki, kminu, nasion kopru, anyżu,kardamonu, chilli, cynamonu, tamarynu, podawany z ryżem, orzeszkami ziemnymi, mlekiem kokosowym, ziemniakami i szalotką

SAJGONKI

SAJGONKI  mięso wieprzowo - wołowe, kapusta pekińska, warzywa, grzybki mun, prażony sezam, makaron  sojowy.
Podawane z sosem z chili i ananasa

RYŻ Z TAJSKIM OMLETEM

RYŻ BASMANTI z omletem tajskim, kurczakiem, warzywami (papryka, por, cebulka, zielony groszek, kapusta pekińska)

Chcesz dowiedzieć się więcej?

Skontaktuj się z nami